duminică, 10 iulie 2011

Desertul de duminică

Dacă vă place ciocolata şi vreţi un desert uşor de preparat, vă recomand negresa cu nuci şi bucăţi de ciocolată. Este gata în maxim 40 de minute şi poate fi servită atât caldă (cu îngheţată) cât şi rece.

Ingrediente:

- 225 gr. zahăr (acesta este gramajul folosit în reţeta originală. Pentru că mi s-a părut foarte dulce, am redus gramajul până la 170 de grame şi este perfect pentru gustul meu. Dacă preferaţi deserturile foarte dulci, puteţi respecta reţeta originală).
- 125 gr. unt
- 2 ouă
- 75 gr. făină (eu folosesc 50 de grame de făină superioară şi 25 de grame de făină pentru biscuiţi. Diferenţa este că făina pentru biscuiţi nu creşte atât de mult. Dacă nu aveţi făină pentru biscuiţi, puteţi folosi numai făină superioară).
- o jumătate de linguriţă de esenţă de rom
- 2 linguri de cacao (dacă vreţi ca negresa să vă iasă cât mai închisă la culoare, puteţi adăuga până la 4 linguri de cacao)
- 100 gr. bucăţi de ciocolată (de preferat ciocolată neagră)
- 100 gr. de nucă

Modul de preparare:

Se încălzeşte cuptorul (cam la 175 de grade).
Se freacă untul cu zahărul, până devine cremos. Se adaugă pe rând ouăle, cacao, esenţa de rom, făina, bucăţile de ciocolată şi nuca.

Se adaugă compoziţia în tavă. Pentru a vă uşura munca, atunci când va trebui să curăţaţi tava, puneţi hârtie de copt pe fundul tăvii.
























Puneţi tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Ca să fiţi siguri că este coaptă, puteţi folosi oricând metoda bunicii: cu un beţigaş de frigăruie puteţi înţepa prăjitura din loc în loc. Dacă pe beţigaş nu rămâne compoziţie, atunci prăjitura este coaptă. Atenţie, trebuie făcută diferenţa între compoziţia, care se poate lipi pe beţişor şi ciocolata, pe care am pus-o în compoziţie.
























Când credeţi că s-a copt, lăsaţi-o să se răcească sau serviţi-o caldă, cu îngheţată.
























Poftă bună!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu