joi, 17 martie 2011

Red Nose Day 2011 - Do something funny for money

La capitolul caritate, englezii sunt foarte greu de egalat.

Astăzi este Red Nose Day, una dintre cele mai mari campanii de strângere de fonduri desfăşurată o dată la doi ani, în UK .   
Ca să vă faceţi o idee, numai anul trecut s-au strâns 82.3 milioane de lire sterline. După cum a fost promovat evenimentul, anul acesta, cu siguranţă bat suta. 
Iar la strângerea de fonduri nu participă niciodată udre şi boci veniţi să se promoveze şi să mai vorbească de cincinal. Şi nici Andreea Marin nu-şi vinde poşeta. 
Uite un exemplu de cum strâng ei bani: la BBC Radio 1, Chris Moyles şi Dave fac cea mai lungă emisiune de radio. Sunt live de 40 de ore şi vor să ajungă la 52 de ore de transmisie în direct, care va fi şi record mondial. Şi până acum au reuşit să adune 1.144.000 de lire. Impresionant, nu?





2 comentarii:

  1. Impresionant. La noi gaelele pentru strangerea fondurilor sunt doar inca un motiv sa isi faca publicitate, sa isi mai faca niste relatii, sa etaleze tinute. Acum vad ca le-au tranformat in niste campanii simple, emotionante, dar suntem departe de a fi cu adevarat caritabili...pentru asta e de vina si nivelul de trai, ca omul saracul da din putinul pe care il are.

    RăspundețiȘtergere
  2. Au bătut recordul mondial. Au fost 52 de ore în direct şi au strâns 2.406.648 de milioane de lire sterline. Şi altceva ce îmi place la englezi: niciodată politicienii nu sunt atât de vizibili, aşa cum sunt în România. Iar ştirile cu ei şi/ sau despre ei sunt inexistente. Asta dacă nu fac ceva aiurea. Pe când în ţară, tot ce vezi este despre Boc, Udrea, Băse, etc.

    RăspundețiȘtergere