duminică, 3 aprilie 2011

În parc

Vremea superbă de astăzi ne-a dat afară din casă. Ne-am luat bicicletele şi am pornit la drum. Destinaţia: Palmer Park, un parc micuţ şi cochet, unde am întâlnit aceste minunăţii.























În fiecare primăvară, narcisele (engl. daffodils) năpădesc parcurile, dealurile şi pădurile. Sunt mândria britanicilor. Şi nu, nimeni nu le rupe, nimeni nu le vinde pe la colţ de stradă.
Deunăzi chiar am auzit o bunică spunându-i nepotului ca niciodată să nu le rupă pentru că Poliţia Florilor îl va prinde (Don't pick them because the Daffodil Police will get you.), iar cel mic era numai ochi şi urechi.

Tot în parc i-am văzut şi pe ei. Copiii, care însoţiţi de părinţi, bunici şi prieteni, vin să se antreneze în fiecare sâmbătă dimineaţa indiferent că plouă sau ninge.
Englezii sunt atât de înnebuniţi după fotbal încât dacă întrebi orice părinte ce face în week-end, primul lucru pe care îl zice este că sâmbătă dimineaţa îi duce pe âia mici la antrenament. 
Astăzi Palmer Park arăta ca un adevărat cantonament. Am numărat 12 echipe complete, care aveau meci pe 6 mini-terenuri de fotbal. Şi totul era foarte serios, cu arbitri, rezerve şi părinţi care dădeau indicaţii de pe margine. Chiar mă gândeam că poate azi, printre acei copii se află şi un viitor Bobby Robson.

























Următoarea destinaţie pe ruta R3: centrul oraşului. Timpul: 8 minute.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu