duminică, 24 aprilie 2011

Castelul Highclere

Despre castelul Highclere am aflat datorită ITV-ului, care a produs Downton Abbey, care, cu peste 9 milioane de privitori pe episod, a devenit una dintre cele mai de succes drame difuzate în Marea Britanie. Succesul a fost atât de mare, încât producătorii au decis continuarea seriei, iar primul episod din seria a doua este aşteptat să apară în toamna acestui an.

 

Highclere este locul unde s-a născut George Edward Stanhope Molyneux Herbert, al cincelea conte de Carnarvon, cel care împreună cu Howard Carter a descoperit, în 1922, mormântul lui Tutankamon. Castelul găzduieşte şi o expoziţie egipteană, unde pot fi admirate unele dintre obiectele vechi de 5000 de ani descoperite de cei doi în Valea Regilor. Expoziţia mai cuprinde printre altele şi replici ale sarcofagului şi mumiei lui Tutankamon.   

Fotografiatul în interiorul castelului este interzis şi spre deosebire de Versailles, unde nimeni nu ţine cont de reguli, în Marea Britanie regulile sunt respectate cu sfinţenie. Aşa că trebuie să mă credeţi pe cuvânt când vă spun că Highclere este unul dintre cele mai frumoase şi mai bine păstrate castele dintre cele vizitate până acum.



Castelul Highclere: panoul de comandă pentru servitori





                                                                        Castelul Highclere: panoul de comandă pentru servitori





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu